Racekatten

Annemone er en Colourpoint blå

Hun har mørkere områder på ansigt, øre, hale og poter.

 

Den dejligste kat, med det største hjerte.

Ragdoll-racen er en forholdsvis ny race som i 1965 blev udviklet i Californien af en opdrætter ved navn Ann Baker. Katten er som navnet siger, en rigtig kludedukke.


Denne race er en af de største katteracer man kan få, når man snakker om huskatte. Hunnerne vejer ca. 4 - 7 kg, medens hannerne vejer ca. 7 - 9 kg. Den har et bredt bryst, den er bred over bagparti og skuldre og har kraftige, middellange ben. Poterne er faste og runde og den har tufser (snesko) mellem tæerne.
Ansigtet er rundt med kraftige kinder og de skønne ovale øjne er altid blå. Halen er busket og kraftig og tilspidset i enden. Pelsen er semi-langhår, silkeagtig og blød og katten holder den meget pæn selv. En børstning i ny og næ er dog påkrævet, da der ellers vil blive dannet knuder.


Dens temperament er ualmindeligt blidt og det er en meget kærlig kat, der knytter sig tæt til de mennesker den bor hos. Den er meget hengiven, den giver og forventer meget kærlighed. Den egner sig absolut bedst som indekat, den er så mild at den ikke er god til at forsvare sig mod andre dyr! Ragdoll er god sammen med andre husdyr og børn, man skal bare passe på børnene ikke udnytter dens milde temperament da den har svært ved at sige fra. Det er set at børn køre rundt med dem i barnevogne og klæder dem ud. De finder sig i alt.

Racen har et meget lille territorie/revir i forhold til andre katte, det enenste den kræver er sådan set bare kærligt selskab, derfor er det ikke en kat der skal være for meget alene hjemme.


Den har en blid, sprød og sød stemme, som den bruger flittigt. Ragdoll'en er først fuldt udviklet, når den er omkring 2 år, så har den også sin endegyldige farve. Ragdoll findes i en masse flotte farver og aftegninger. Blå, brun (seal), rød, lilla og chokolade. Deres aftegninger kan være mitted, colourpoint, bicolour, torttie og lynx (stribet).

Lav din egen hjemmeside med mono.net